Terugblik 2018

2018 begon rustig voor ‘Healthy Guts’. Einde project Zeeland in zicht! Nieuwe cliënten bleven zich in verloop van tijd met regelmaat aanmelden. Een goedlopende praktijk opbouwen vraagt tijd en geduld! Netwerken en in beweging blijven is een must. Tijdelijk heb ik ‘Healthy Guts’ gecombineerd met advies in de gezondheidswinkel. Dit was een leuke ervaring. Aan leuke dingen komt soms helaas een einde, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik had het namelijk niet willen missen. Vele leuke mensen mogen ontmoeten het afgelopen jaar! Waar deuren sluiten, gaan andere deuren open …

Tijd voor extra Focus!

Mijn doel is mensen op weg te helpen zodat zij uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunnen voor een nieuwe gezondheid. Het is namelijk nooit mijn doel dat een cliënt afhankelijk blijft. Als het doel bereikt is, de balans zich herstelt én het zo blijft, dan is het traject geslaagd. Natuurlijk kan een bestaande cliënt altijd terecht voor vragen achteraf. Cliënten komen terecht bij ‘Healthy Guts’ via mond op mond reclame, netwerken, Social Media, via de flyer die hen aanspreekt of gewoon omdat zij mij al jaren kennen! Trouwens, de naam ‘Healthy Guts’ spreekt vele mensen al aan! Dat is niet zo gek als je nagaat dat er ruim 2 miljoen mensen rondlopen met maag-, darmklachten en andere gerelateerde symptomen. Dit jaar heb ik vooral veel ervaring opgedaan met betrekking tot diverse ziektebeelden. Puzzelen met complexe materie van werkingsprocessen in het lichaam. Thuisstudie is een uitdaging, maar werpt z’n vruchten af. Daarnaast bezocht ik met regelmaat en plezier de intervisie bijeenkomsten om kennis te delen met collega’s.
Voor de variatie heb ik scholingen gevolgd op het gebied van het immuunsysteem, hormonen, darmgezondheid en verdieping in de interpretatie van uitslagen van ontlastingsonderzoek. Professionele kennis over de indicatie voor supplementen blijft zich dagelijks ontwikkelen. Geen protocollen, want ieder mens is uniek en ieder lichaam wat uit balans is, reageert anders.  Ik neem daar extra tijd voor en zoek een puzzel uit tot op de bodem!! Daarnaast heb ik kennisgemaakt met de meting van een Bodyscan van Vitatec Global Diagnostics. Een energetisch meetsysteem wat inzicht geeft in de werking van diverse lichaamsystemen.

Onze nieuwe aanwinst Mila de pup vergde veel tijd en energie tussendoor, maar gaf vooral ontspanning en plezier. Nu ze wat ouder is, zijn er dagelijks de heerlijke wandelingen bij de plas of aan het strand.


Een specifieke zorgverzekeraar liet helaas weten de orthomoleculaire therapie niet meer te vergoeden in 2019…. ondanks de positieve resultaten.
Ik kan alleen maar hopen dat mensen zelf inzien hoe belangrijk voeding, de spijsvertering van mond tot kont, een goede functie van alle organen, psyche en de (darm)gezondheid is . We weten ondertussen dat veel narigheid voorkomen kan worden door een juiste leefstijl. De media ging hier breed op in en huisarts Tamara de Weijer liet van zich horen in 2018. Door anders te denken, ervaring en diepgaande kennis kun je op een nieuwe manier werken aan gezondheid en vooral preventie van klachten en aandoeningen. Proces van bewustwording is gaande en laten we er in 2019 vooral voor gaan.
Geen woorden, maar daden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *