SUMMERSALE?

SUMMERSALE?

Healthy Guts doet niet aan Summersale….

Wat ik wél bied als orthomoleculair therapeut en natuurdiëtist?

  • Persoonlijke benadering en service die niet stopt, zodra je de deur uitloopt.
  • Ruimschoots de tijd;  Effectief!
  • Op zoek naar de oorzaak (tot op de bodem!) van jouw klachten. Ik beloof geen gouden bergen ⛰
  • Professioneel advies… en niet onbelangrijk, reële doelen!
  • Advies wat past bij jouw klachten, jouw doel of stofwisselingstype.
  • Advies in gebruik van supplementen (complexen) en/of fytotherapie.
  • Inspiratie en motivatie
  • Consulten worden grotendeels of geheel vergoed door de meeste zorgverzekeraars.
  • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister en aangesloten bij de bijbehorende beroepsverenigingen.

Ik hoor nogal eens: Lisette, ik eet al best wel gezond!

Je kunt je afvragen: Is dat daadwerkelijk het geval?

Wat is gezond?

Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw situatie.

Er spelen meer dan eens andere zaken een rol….zoals onder andere de samenstelling van het microbioom, de darmfunctie, medicatie, chronische aandoeningen, hormonale klachten, fysieke klachten, slaapproblematiek en/of stress en emoties.

Soms bieden kleine aanpassingen al grote winst ? Het hoeft geen strijd te zijn! Het is een beetje afhankelijk van wat je wilt, welke mindset (overtuigingen) je hebt….dus wat je gewend bent ? en welke omstandigheden een rol spelen.

Ik ontmoet je graag tijdens een informeel gesprek in een ongedwongen sfeer ?

Terugblik 2018

2018 begon rustig voor ‘Healthy Guts’. Einde project Zeeland in zicht! Nieuwe cliënten bleven zich in verloop van tijd met regelmaat aanmelden. Een goedlopende praktijk opbouwen vraagt tijd en geduld! Netwerken en in beweging blijven is een must. Tijdelijk heb ik ‘Healthy Guts’ gecombineerd met advies in de gezondheidswinkel. Dit was een leuke ervaring. Aan leuke dingen komt soms helaas een einde, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik had het namelijk niet willen missen. Vele leuke mensen mogen ontmoeten het afgelopen jaar! Waar deuren sluiten, gaan andere deuren open …

Tijd voor extra Focus!

Mijn doel is mensen op weg te helpen zodat zij uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunnen voor een nieuwe gezondheid. Het is namelijk nooit mijn doel dat een cliënt afhankelijk blijft. Als het doel bereikt is, de balans zich herstelt én het zo blijft, dan is het traject geslaagd. Natuurlijk kan een bestaande cliënt altijd terecht voor vragen achteraf. Cliënten komen terecht bij ‘Healthy Guts’ via mond op mond reclame, netwerken, Social Media, via de flyer die hen aanspreekt of gewoon omdat zij mij al jaren kennen! Trouwens, de naam ‘Healthy Guts’ spreekt vele mensen al aan! Dat is niet zo gek als je nagaat dat er ruim 2 miljoen mensen rondlopen met maag-, darmklachten en andere gerelateerde symptomen. Dit jaar heb ik vooral veel ervaring opgedaan met betrekking tot diverse ziektebeelden. Puzzelen met complexe materie van werkingsprocessen in het lichaam. Thuisstudie is een uitdaging, maar werpt z’n vruchten af. Daarnaast bezocht ik met regelmaat en plezier de intervisie bijeenkomsten om kennis te delen met collega’s.
Voor de variatie heb ik scholingen gevolgd op het gebied van het immuunsysteem, hormonen, darmgezondheid en verdieping in de interpretatie van uitslagen van ontlastingsonderzoek. Professionele kennis over de indicatie voor supplementen blijft zich dagelijks ontwikkelen. Geen protocollen, want ieder mens is uniek en ieder lichaam wat uit balans is, reageert anders.  Ik neem daar extra tijd voor en zoek een puzzel uit tot op de bodem!! Daarnaast heb ik kennisgemaakt met de meting van een Bodyscan van Vitatec Global Diagnostics. Een energetisch meetsysteem wat inzicht geeft in de werking van diverse lichaamsystemen.

Onze nieuwe aanwinst Mila de pup vergde veel tijd en energie tussendoor, maar gaf vooral ontspanning en plezier. Nu ze wat ouder is, zijn er dagelijks de heerlijke wandelingen bij de plas of aan het strand.


Een specifieke zorgverzekeraar liet helaas weten de orthomoleculaire therapie niet meer te vergoeden in 2019…. ondanks de positieve resultaten.
Ik kan alleen maar hopen dat mensen zelf inzien hoe belangrijk voeding, de spijsvertering van mond tot kont, een goede functie van alle organen, psyche en de (darm)gezondheid is . We weten ondertussen dat veel narigheid voorkomen kan worden door een juiste leefstijl. De media ging hier breed op in en huisarts Tamara de Weijer liet van zich horen in 2018. Door anders te denken, ervaring en diepgaande kennis kun je op een nieuwe manier werken aan gezondheid en vooral preventie van klachten en aandoeningen. Proces van bewustwording is gaande en laten we er in 2019 vooral voor gaan.
Geen woorden, maar daden!

De Health Party gaat weer van start!

Nog een paar kilo´s kwijt voor de zomer(mode)? Geen probleem, dat moet lukken! Tijd om te starten dan… en de bonus is dat het er vanaf nu ook af blijft. Jouw motivatie en inzet zorgt dat het een succes wordt.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij! Kom op!

Het kan echt met jouw inzet en een professioneel advies!

Iedere week wordt er een thema besproken. De thema’s kunnen worden besproken naar behoefte, wat is voor jou belangrijk! De ervaringen kunnen worden gedeeld en negatief buigen we om naar positief.
Iedere deelnemer krijgt een keer de opdracht om gezonde en lekkere hapjes te maken. Dat kan variëren van iets voor bij de koffie of een lekkere groentesnack gezonde dip.
Start donderdagavond 30 maart om 19.30 in Hoek van Holland.

6 bijeenkomsten; wekelijks
> max. 5 personen per groep (Vol = Vol)
> weekmenu
> weegmoment (indien gewenst)
> professioneel advies en handige links
> vraag & antwoord
> groep versterkt elkaar

Heb je vragen? mail naar info@healthyguts.nl

Data op donderdagavond
30 maart
6 april
13 april
20 april
11 mei
18 mei

Prijs € 85,00

 

Gezond de zomer door

 

Waarom wachten met een gezonde leefstijl tot na de vakantie? Kun je genieten als je gezond bezig bent? Ik denk van wel. Eigenlijk vind ik het woord  ‘diëtist’ vreselijk klinken. Net als vele mensen, krijg je dan zo’n idee van een strenge juf met een bril ( ja, die heb ik), die zegt dat je niets meer mag….  Logisch dat mensen niet vrijwillig voor de lol een afspraak maken.  Wat helpt is om die afspraak alvast vooruit te plannen.
Wat blijft is de ouderwetse gedachte. Wanneer je naar de diëtist gaat,  mag je vervolgens niet meer genieten, leven en lol hebben…
Goed nieuws:  Dat valt best mee!!

Wist je dat het in de zomer minder moeite kost om gezond te eten? Het eetgedrag wordt gestuurd vanuit een specifiek deel van de hersenen. Dit specifieke deel controleert het verzadigingshormoon in het bloed. Deze hormoonstof, leptine, wordt door de vetcellen afgegeven. Als de zon op onze huid schijnt, produceren de vetcellen dus meer verzadigingshormoon. Hierdoor heb je minder behoefte om te snacken. Het kan zomaar zijn, dat je dit zelf al zo ervaart. Het is dus handig om daar juist NU gebruik van te maken.

Gezond kan ook lekker en leuk zijn, daarbij voel je je nog energieker ook!  Doe voor 80% je best en het levert je 160% goeds op. Voor 20% even lekker los gaan, levert je waarschijnlijk even ontspanning en dat is niet onbelangrijk.  We moeten namelijk wel realistisch blijven! We leven NU en niet 12.000 jaar geleden. We hebben nu zoiets als een supermarkt, waar je zelf je keuze zal  maken.  Die keuze heb je dus zelf in de hand.

Met alle verwarring rondom voeding, weet je niet meer wat je wel of niet wil eten.  Mijn advies: Voel zelf aan wat het met je doet als je een verandering aanbrengt.  Wat voor de ene persoon  supergezond is, kan voor de ander voelen als een aanval op de gezondheid.
Ik begeleid je daar graag bij.

Nieuws!

Er is niet zoiets als het perfecte Paleo dieet.  Het verschilt per groep mensen in specifieke regio’s. Deze verschillende groepen hebben een eigen Paleo versie. De verschillende groepen in verschillende regio’s, doen het allemaal heel goed qua gezondheid.

Nog een tip!

In het algemeen geldt: Zorg dat je iets leuks leert, dat voegt iets toe aan je leven. Waar ligt jouw interesse?

Wil je nog steeds geen afspraak wil maken voor je vakantie ? Prima, plan ‘m dan alvast in je agenda voor na de vakantie.  Spreek ik je binnenkort?

Mijn eerste blog

 Daar komt ie dan, vers van de pers…. Mijn eerste blog, dus wees mild met kritiek Ik sta op een keerpunt. Ik werk al 8 jaar aan mijn passie en binnenkort komt het e.e.a. van de grond.

Je hoort nog precies hoe of wat !!

Ongetwijfeld hoor ik je al denken, als je me kent: “Dit gaat vast over voeding” Voor diegene die mij nog niet kennen.. …Dat klopt!

Gezonde voeding?

Ik vind voeding op zich niet zo’n fantastisch trendy woord, maar je kunt er zoveel mee….het is van groot belang voor het lichaam, het is persoonlijk en heeft zeker te maken met emoties. Food klinkt al veel meer als een leuke trend.
Als ik denk aan voeding, denk ik aan genieten, creativiteit, gezondheid en dus vrijheid. Voor andere mensen betekent het misschien niets, betekent het stress of is het een simpele verplichting die dagelijks terugkomt. Je kan met…. Maar niet zonder voeding en vocht (om het even compleet te zeggen). Waar denk jij aan bij het woord voeding.
Ik hoor mensen regelmatig vertellen dat ze gezond eten. Maar wat is gezond in deze wereld en in deze tijdsgeest?? En ja, deze vraag komt vaker voorbij. Het is zelfs de titel van een boek. Ik zeg maar zo : Het kan altijd beter .Dat geldt ook voor mij. Denk je van jezelf dat je niet gezond bezig bent ? Misschien valt het wel mee!

Ik kan je vertellen, als je eenmaal op de goede weg bent, dan wil je vervolgens niet meer terug en je gaat de juiste balans vinden . Bewustwording speelt hierbij een rol.

Mijn specialisatie

Elke visie, mening en wetenschapsartikel probeert je te overtuigen van het feit dat ze de waarheid spreken. Ja, dat was zelfs voor mij alom verwarring in voedingsland. Dat neemt niet weg dat ik zelf ervaren heb, wat voeding voor mij heeft betekend.
Het afgelopen jaar heb ik een specialisatie gekozen waar ik nog volop in doorstudeer. Ik heb geleerd dat deze richting bij mij past en dit veel voor anderen kan betekenen.
Het is niets nieuws, integendeel, iets van heel lang geleden . Tegelijkertijd is het advies zo logisch als je erover nadenkt. Maar is het in deze tijd nog haalbaar of uitvoerbaar? In een volgend blog ga ik hier dieper op in.

Brood

Ondertussen heb ik al tussen de regels door aangegeven dat ik dus niet kan wachten met het adviseren van voeding en leefstijl met betrekking tot gezondheid. Een advies wat bij jouw lichaam past en in jouw leven van nu. Hierdoor zal je beter in je vel zitten en je vrij voelen om te doen wat je zo graag wilt. De bonus is waarschijnlijk gewichtsverlies , voor diegene die dat waarderen.

Ben je nieuwsgierig geworden ? Lees dan mijn volgende blog.

Door dit proces ga ik momenteel zelf en ik ga jullie op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen.